Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка заборонили депутатам воскрешати Станік і Піскуна

П'ятниця, 8 червня 2007, 14:02

Депутати не мають права звертатися з адміністративними позовами до суду щодо поновлення особи на публічній службі, заявляє заступник голови секретаріату президента Ігор Пукшин.

"Ті позови від народних обранців, які були подані в інтересах звільнених суддів Конституційного Суду та генерального прокурора, є неправомірними" – сказав він.

Пукшин пояснив, що суб’єктом звернення з адміністративним позовом про поновлення особи на публічній службі може бути лише особа, відносно якої є рішення про припинення публічної служби особисто.

"Тобто з адміністративним позовом може звернутись лише та особа, яка звільнена з такої посади. До речі, зазначена особа може звертатись до суду лише за місцем проживання", – сказав він.

Пукшин також зазначив, що укази президента про звільнення членів Конституційного Суду та генпрокурора не можуть бути зупинені ухвалою суду про забезпечення позову.

"Суди не можуть зупиняти дії зазначених актів, а також припинятися повноваження особи, яку призначено на місце звільненого службовця", – сказав він, додавши, що навіть у випадку винесення судом ухвали про забезпечення позову, це не повертає особі прав, які були предметом спору.

"Іншими словами, ухвала суду про зупинення дії указу президента про звільнення з посади “не поновлює повноважень особи”. Повноваження особи, звільненої з публічної служби, поновлюються лише на підставі відповідного рішення суду", - зазначив Пукшин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування