Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС відправляє внутрішні війська на курорти

Субота, 9 червня 2007, 11:04

В.о. міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко підкреслює, що внутрішні війська продовжують працювати в структурі МВС, незважаючи на укази президента.

"Вони працюють на нас... Зараз вони працюють з нами і виходять на службу", - відзначив він в інтерв'ю журналістам у суботу в Києві.

Говорячи про останній указ президента, що стосується внутрішніх військ, він підкреслив, що, відповідно до указу, командуючий ВВ наділений правами міністра оборони.

Однак, як підкреслив в.о. міністра, обидва укази президента - і про перепідпорядкування йому внутрішніх військ, і другий указ - свідчать про те, що внутрішні війська входять у структуру МВС (у самому формулюванні указу відзначається - внутрішні війська МВС).

Він також повідомив, що в забезпеченні охорони громадського порядку курортних регіонів України буде задіяно близько 10 тис. співробітників міліції, у тому числі військовослужбовці внутрішніх військ, "Беркут" і ППС.

Коментуючи залучення військовослужбовців внутрішніх військ до забезпечення охорони правопорядку під час курортного сезону, Корнієнко відзначив, що "ситуація тут не дуже проста".

Як повідомлялося, 6 червня Ющенко підписав указ, відповідно до якого органом військового управління внутрішніх військ є Головне управління внутрішніх військ МВС.

Відповідно до указу, командуючий внутрішніх військ щодо військовослужбовців внутрішніх військ користується правами міністра оборони. Головне управління внутрішніх військ очолює командуючий внутрішніх військ, якого призначає на посаду і звільняє з посади президент.

25 травня Ющенко вивів внутрішні війська з-під підпорядкування МВС і підкорив їх президентові. 1 червня до Конституційного суду надійшло подання 53 народних депутатів про відповідність Конституції указу президента про перепідпорядкування собі внутрішніх військ МВС.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
18:57
Samsung планує додати в One UI 6.1.1 функцію ШІ-відео
18:53
Держсекретар США пригрозив Китаю новими санкціями в разі підтримки війни Росії
Усі новини...