Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Кириленко візьме в блок тільки "доторканних"

Четвер, 5 липня 2007, 10:30

Лідер "Нашої України" В’ячеслав Кириленко заявляє, що жоден депутат не потрапить у список, поки не напише заяву про відмову від депутатської недоторканості у разі обрання його народним депутатом.

Про це він заявив у Білій Церкві у середу, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Кириленко нагадав, що "Наша Україна" звернулася до всіх політичних сил з ініціативою скасувати депутатську недоторканість. "Однак від своїх політичних опонентів ми отримали лише негативну реакцію", - зазначив він.

"Демократи мають здобути більшість у ВР і йдуть на вибори двома списками", - сказав лідер "Нашої України", зазначивши що раніше президент Віктор Ющенко скликав нараду щодо створення єдиного списку демсил, включаючи також БЮТ, але вони відмовилися.

Водночас, член "Нашої України" Олександр Третьяков зазначив, що список блоку затвердить з’їзд.

"Остаточно список блоку затвердить з'їзд. А з'їзд "Нашої України" - це демократичне співтовариство людей, де кожний виражає свою точку зору. І у нас не буває загального "одобрямса", - сказав він в інтерв’ю "Газеті 24".

Він також наголосив, що на цих виборах для "Нашої України" дуже важливо, хто буде №2.

"Другим повинна бути абсолютно наша людина, а не якийсь Олександр Стоян як в 2002-му, або в 2006-м - Анатолій Кінах", - цитує Третьякова прес-служба партії.

Водночас, за його словами, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко не шантажував і не буде шантажувати "Нашу Україну", на відміну від інших політиків.

Відповідаючи на запитання: чому у ймовірній п’ятірці блоку, яку він днями озвучив не має жінки, Третьяков відповів: "Це не принципово, є в п'ятірці чи жінка ні".

"Якщо ми говоримо про вибори, то в п'ятірці повинні бути найрейтинговіші політики, а не як у радянський час - представники парткому, міськкому", - додав він.

Також Третьяков зазначив, що переговори з "Правицею" тривають.

"У всіх сторін є розуміння, що перед Україною поставлена важлива мета - євроінтеграція. І якщо ця мета, а не особисті амбіції, стане відправною точкою для переговорів, вони будуть успішними", - вважає він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування