Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк і Костенко остаточно пов'язалися з НУ-НС

Четвер, 2 серпня 2007, 16:07

Народний Рух України ввійшов до складу виборчого блоку "Наша Україна - Народна самооборона".

Про це з посиланням на рішення третього етапу XVII з'їзду НРУ, що пройшов у Києві, повідомив лідер Руху Борис Тарасюк, передає Ліга.

З'їзд ухвалив рішення створити блок із партіями "Народний Союз "Наша Україна", партією "Уперед, Україно!", Українською народною партією, Українською республіканською партією "Собор", партією Християнсько-демократичний союз, громадянською партією "Пора", Партією захисників Вітчизни і Європейською партією України.

При цьому, як повідомив Тарасюк, делегати з'їзду уповноважили його підписати угоду про створення блоку. Церемонія його підписання має відбутися в четвер.

У свою чергу, Українська народна партія ухвалила рішення не тільки ввійти в блок НУ-НС, але й підтримати ініціативу президента Віктора Ющенка щодо створення єдиної політичної партії національно-демократичного спрямування.

Таке рішення було ухвалене в четвер у ході третього етапу ІХ позачергового з'їзду УНП 185 голосами делегатів. Проти створення єдиної політичної партії висловився 51 делегат, 2 утрималися.

Даним рішенням УНП підтримує ініціативу Ющенка про створення єдиної партії національно-демократичного спрямування шляхом об'єднання партій, що підписали Декларацію об'єднання політичних сил від 5 липня 2007 року.

У той же час, з'їзд проголосував за додатковий пункт, згідно з яким припинення діяльності УНП у зв'язку з приєднанням до інших партій вважається неможливим.

Делегати з'їзду ухвалили, що центральний провід УНП внесе проект рішення про об'єднання в єдину політичну партію на затвердження з'їзду УНП у першій декаді листопада 2007 року.

Також з'їзд УНП установив принципи об'єднання, що розроблялися разом з Народним Рухом. Відповідно до них, УНП і НРУ зобов'язуються забезпечити створення єдиної національно-демократичної партії – шляхом об'єднання вже існуючих партій.

Програмними основами єдиної нацдемсили закріплено: єдина державна мова – українська; визнання воїнів УПА борцями за незалежність; встановлення кримінальної відповідальності за публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років як акту геноциду українського народу; створення єдиної помісної православної церкви.

Крім того, передбачається впровадження системи виборів у ВР на основі відкритих виборчих списків; проведення спеціальної перевірки держслужбовців, декларування політиками і держслужбовцями доходів і витрат своїх родин; скасування депутатської недоторканності.

Також передбачається отримання повноправного членства в ЄС і участь у Євроатлантичній колективній системі безпеки через членство у НАТО.

Ліга,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування