Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Винуватці обвалу в Київському метро одержали "на горіхи"

П'ятниця, 3 серпня 2007, 10:39

Винними в аварії на Сирецько-Печерской лінії метро в Києві визнані три компанії, що проводили роботи з будівництва підземного паркінгу над тунелем метро.

Зокрема, це: замовник робіт АТ "ХК "Київміськбуд", генпідрядник ВАК "Завод залізобетонних конструкцій ім. С. Ковальської" і субпідрядник ТОВ "Капітальний підземний ремонт свердловин".

Такий остаточний висновок комісії з розслідування причин обвалу у тунелі між станціями "Осокорки" й "Позняки" 13 липня, що підписане в. о. заступника голови Київської міськдержадміністрації Іваном Салієм 31 липня, повідомляє "Комерсант-Україна".

Відповідно до висновків комісії, сума збитків склала 352,5 тис. грн, з яких 270 тис. грн компанії повинні відшкодувати ВАТ "Київметробуд" за проведення аварійно-відбудовних робіт, а іншу частину суми перерахувати КП "Київський метрополітен".

У "Київміськбуді" повідомили, що відшкодовувати вартість аварійних робіт усі три компанії планують за системою взаємозарахувань. На заводі ім. С. Ковальської коментувати висновки комісії відмовляються, посилаючись на те, що ще не ознайомилися з ними.

Відповідно до рішення комісії, роботи на ділянці між станціями метро "Позняки" і "Осокорки" припинені до розробки нових технічних умов проведення робіт. За місяць такий документ повинні підготувати фахівці Київського метрополітену.

"Однією з умов точно буде заборона на проведення будівництва над лініями метрополітену під час роботи цього виду транспорту. Планується, що працювати будуть уночі, після закриття станцій. Це попередить незручності для пасажирів і можливі людські жертви", - розповіли в прес-службі метрополітену.

У попередньому рішенні комісії, після затвердження нових технічних умов Київським метрополітеном разом із "Київміськбудом" буде організовано повторний тендер на проведення будівельних робіт над лініями метро.

На даний момент під забудову відведено ділянку між станціями "Оболонь" і "Мінська" над Куренівсько-Червоноармійською лінією.

Джерело видання в метрополітені вважає, що "навряд чи в тендерах переможуть ті ж компанії". За його словами, представники міської влади попросили "взяти нових".

Як відомо, 13 липня між станціями "Осокорки" і "Позняки" Сирецько-Печерської лінії стався обвал тунелю.

17 липня була створена комісія з розслідування причин аварії, яка мала представити результати своєї роботи до 25 липня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...