Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розвіяв російські перспективи української труби

П'ятниця, 7 вересня 2007, 17:19

Президент Віктор Ющенко заявляє, що тема передачі Росії частини газотранспортної системи України є безперспективною.

Про це він сказав в інтерв'ю "Financial Тimes", повідомляє прес-служба глави держави.

"На ці спекуляції я не скажу, що не піде жоден політик – але даю гарантію, що йому не дадуть на цю тему полемізувати", – відзначив президент.

Ющенко наголосив, що сьогодні в українському суспільстві існує велика недовіра до даного питання.

Він додав, що про перспективи нашої ГТС слід думати виключно з точки зору її раціонального використання в національних інтересах України.

Коментуючи чутки щодо передачі національної ГТС іншим державам, президент сказав: "Я думаю, навіть якщо в уряді є люди, які б у снах своїх мріяли про таке, це політика без будь-яких правових наслідків і перспектив".

Говорячи про енергетичні відносини з Росією, Ющенко зазначив, що схема постачання газу в Україну буде, безумовно, диктуватися російською стороною і перш за все, в її власних інтересах.

"РосУкрЕнерго" – це одна з історій такого плану, до якого офіційна Україна не має жодного відношення", – сказав президент.

На його думку, в даному випадку назва цієї структури "абсолютно нічого" не означає, а скоріше, навпаки покликана створити враження про існування певного державного інтересу України: "Насправді тут про державний інтерес не йшлося".

Говорячи про відносини України та РФ в цілому, президента висловив переконання, що "українська політика відносно Росії буде завжди формуватися на концепції національної незалежності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування