Мороз стверджує про фальсифікації, але робити нічого не буде

П'ятниця, 5 жовтня 2007, 15:32

Лідер Соцпартії Олександр Мороз не збирається оскаржувати результати виборів, однак переконаний в їх неконституційності.

Про це він сказав журналістам в Одесі, повідомляє прес-служба СПУ.

"В цих умовах сподіватися на правове вирішення спорів щодо організації та наслідків голосування марно. Соціалістична партія України не має наміру тим займатися, однак переконана, що вибори були антиконституційними, авантюрними, фальшивими – такими, що не можуть політично визнаватись усіма, хто поважає Конституцію і закони України", - сказав Мороз.

На його переконання, результати виборів "ще більше поляризують суспільство, несуть загрозу його стабільності та ставлять перед представниками політичних сил і структур влади, найперше перед президентом Ющенком, питання про їхню відповідальність за розвиток подій та ефективність функціонування влади".

Мороз також вважає, що вибори були потрібні для "створення умов для розподілу інтересів бізнесових груп різної політичної орієнтації під патронатом інституту президента, досягнення домінуючого впливу політичних сил, які видають себе за опору Ющенка і ведуть тим самим підготовку до наступної президентської кампанії".

Крім того, на його думку, ці сили прагнуть змінити Конституцію задля "юридичного оформлення авторитарної моделі управління".

Мороз також зазначив, що вибори мали на меті "витіснення з парламенту соціалістів як умови забезпечення означених завдань".

"Способом досягнення поставленої мети була фальсифікація виборів шляхом вкидання бюлетенів за громадян, що знаходяться за кордоном (за офіційними даними в списках незаконно числилось близько 3 млн. громадян, що знаходились за межами України), завищення кількості виборців, що взяли участь у голосуванні, прямого підкупу виборців та членів виборчих комісій, застосування різних форм адмінресурсу, проведення агітації проти СПУ в день виборів, підтасовка даних про підсумки голосування", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...