Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" обіцяє Україні "справедливі" ціни

Неділя, 7 жовтня 2007, 15:12

Ціни на газ для України будуть справедливими й ринковими, заявив перший віце-прем'єр російського уряду, голова ради директорів "Газпрому" Дмитро Медведєв.

"Це сугубо договірне, економічне питання", - сказав Медведєв в інтерв'ю підсумковій програмі "Час" на Першому каналі російського телебачення, повідомляє РИА Новости.

"Щодо договірної кампанії періодично розпалюються суперечки, для нас незрозумілі, виникають якісь істерики", - сказав голова ради директорів "Газпрому".

За його словами, ціни будуть визначатися відповідно до наявного ринкового механізму ціноутворення. "Так, як це робиться стосовно всіх наших партнерів. Ці ціни будуть справедливі й ринкові", - підкреслив Медведєв.

Стосовно боргу України Росії за спожитий газ, Медведєв сказав: "Це питання буде вирішене тоді, коли Росія одержить гроші".

"Ми продовжуємо переговори. На наступному тижні вони будуть продовжені. Будемо сподіватися, що цей інцидент буде вичерпаний", - відзначив перший віце-прем'єр, пояснивши, що вже намічені "певні підходи" до того, як боргову проблему збираються вирішувати українські партнери.

"Нашим партнерам настав час звикнути до думки, що за газ треба платити. Платити вчасно й відповідно до укладених контрактів", - сказав Медведєв.

За його словами, "Газпром" - не бездонна бочка й не може закривати одні програми іншими. "Якщо наші партнери нам не платять, то ми просто змушені шукати інші механізми фінансування. І це погано для бюджету такої великої компанії як "Газпром", - сказав глава компанії.

Прем'єр України Віктор Янукович планує у вівторок, 9 жовтня, у ході візиту в РФ обговорити зі своїм російським колегою Віктором Зубковим ситуацію навколо боргу України перед "Газпромом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування