Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київське СІЗО "узяли на приціл" люди Медведька

Четвер, 1 листопада 2007, 09:46

У Генпрокуратурі створено комісію з контролю за дотриманням прав людини та умов утримання громадян у Київському СІЗО №13 Держдепартаменту з питань виконання покарань.

Комісія створена за розпорядженням генпрокурора Олександра Медведька, починає свою роботу з четверга, 1 листопада, повідомляє Обком з посиланням на прес-службу "Міжнародної ліги захисту прав громадян України".

До складу комісії включені представники Генпрокуратури, державних контролюючих органів (охорони здоров'я, санепідемнагляду, пожежної охорони, ветеринарної служби та ін.), а також представники громадських організацій.

Очолить комісію начальник відділу Генпрокуратури Олексій Ліляков, що буде діяти під безпосереднім контролем начальника управління нагляду за дотриманням законів Генпрокуратури Валентина Неділько.

Як відомо, за вказівкою президента і розпорядженням Кабінету міністрів була створена міжвідомча комісія з перевірки роботи Держдепартаменту з питань виконання покарань і ситуації, що склалася в зв'язку з високою смертністю ув'язнених у Київському СІЗО № 13.

Члени міжвідомчої комісії проводили перевірку установ Держдепартаменту, у тому числі і Київського СІЗО №13.

За підсумками роботи міжвідомчої комісії прийнято рішення рекомендувати президенту і прем'єр-міністру звільнити Василя Кощинця із  займаної ним посади голови Держдепартаменту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...