Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бі-Бі-Сі просить Росію убезпечити її співробітників від нападів

Середа, 5 грудня 2007, 19:34

Британська телерадіомовна корпорація Бі-Бі-Сі звернулася до МЗС РФ із проханням посприяти в забезпеченні безпеки її співробітників у Росії.

Це звернення пов'язане з тим, що наприкінці листопада троє кореспондентів Бі-Бі-Сі піддалися нападам у Москві, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на корпорацію.

"Ми вкрай стурбовані цим незвичайним сплеском нападів у Москві. Хоча ми і не маємо у своєму розпорядженні доказів того, що ці напади були пов'язані з їх роботою на Бі-Бі-Сі, але ми не виключаємо таку можливість", - зазначили в Бі-Бі-Сі.

Зокрема, за даними британської корпорації, 24 листопада близько восьмої години вечора в московському метро було вчинено напад на Давлата Кудрата, що є громадянином Росії і працює в службі Бі-Бі-Сі, що проводить мовлення на Центральну Азію.

При цьому нападники викрикували расистські образи. У результаті вони були затримані співробітниками міліції.

Наступного дня, 25 листопада, двоє невідомих побили співробітника Російської служби Бі-Бі-Сі Михайла Денисова. Йому зламали ніс, ребра, вкрали мобільний телефон, банківську картку, значну суму грошей.

30 листопада інший кореспондент Російської служби Бі-Бі-Сі Євген Демченко був побитий по дорозі з роботи додому.

"Ми звернулися в Міністерство закордонних справ Росії з проханням посприяти в забезпеченні безпеки наших співробітників. Також ми переглядаємо наші заходи безпеки в Москві у світлі цих подій", - розповіли в корпорації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування