Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросоюз хоче вибити з України ще одну пільгу

П'ятниця, 7 грудня 2007, 13:36

Європейський Союз наполягає на врегулюванні спірного з Україною питання про скасування нею експортних мит до її вступу до Світової організації торівлі.

Про це журналістам заявив перший заступник керівника Секретаріату Президента, представник Президента в Кабінеті Міністрів Олександр Шлапак, повідомляють Українські новини.

"Вони вперто наполягають на цьому", - сказав він.

Шлапак підкреслив, що основна проблема - вимога до України щодо скасування й подальшого невведення будь-яких експортних мит.

"Ми не можемо на це погодитися", - сказав він.

Шлапак припустив, що шлях вирішення цієї проблеми - переведення переговорів на більш високий політичний рівень, або звернення України до робочої групи СОТ із проханням оцінити вимоги ЄС.

"Щоб інші члени робочої групи мали можливість висловитися щодо цього питання", - сказав він.

Перший заступник керівника Секретаріату зазначив, що згода України з вимогами ЄС стала б прецедентом, який поки що не має аналогів у міжнародній практиці.

"Ця вимога (ЄС) є не зовсім доречною і правовою. Проблема набуває більш серйозного масштабу", - сказав він.

Як відомо агентство, раніше робоча група Світової організації торгівлі, яка планувала в період з 30 листопада до 2 грудня розглянути заявку України на вступ до організації, відклала розгляд до 20 грудня.

Основна причина перенесення розгляду заявки України - неврегульованість питання з Європейським Союзом щодо експортних мит.

Україна висловила готовність запропонувати ЄС відмовитися від введення нових експортних мит і підвищення існуючих після створення зони вільної торгівлі з ЄС, однак така ініціатива не була прийнята.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування