Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українець у Європі йде в бізнес

Середа, 2 січня 2008, 16:36

Рішення про відставку з посади голови місії України при ЄС Романа Шпека президент Віктор Ющенко ухвалив у зв'язку з відповідним зверненням самого дипломата, що має намір залишити як дипломатичну, так і державну службу.

"Можливо, моя відставка і була для когось несподіваною, але це було моє рішення, що визрівало досить давно. Це було рішення президента на моє звернення", - заявив він у Брюсселі.

За словами Шпека, рішення піти з дипломатичної і державної служби було прийнято ще рік тому через бажання повернутися в Україну і "змінити своє життя".

У зв'язку з цим у голови місії відбулися відповідні розмови як з діючим на той час міністром закордонних справ Арсенієм Яценюком, так і з президентом Ющенком, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я попросив Віктора Андрійовича врахувати, що я вже майже сім з половиною років знаходжуся у відрядженні і хотів би повернутися в Україну", - передав зміст бесіди дипломат.

У цьому зв'язку Шпек спростував версію про свою відставку через міністерські амбіції: "Я звільнився за власним бажанням, це – раз".

"І два: я завжди підкреслював, що міністерських амбіцій у мене вже немає: я був міністром, я був віце-прем'єром, був депутатом Верховної Ради", - додав він, зауваживши:

"На державній службі я себе вже реалізував, але я ніколи не пробував себе у сфері підприємництва, приватного бізнесу".

Голова місії ствердно відповів на запитання про те, що він йде у бізнес.

"Я одержав запрошення від одного комерційного банку, зареєстрованого в Україні, з іноземним капіталом працювати заступником президента банку, заступником голови наглядової ради", - сказав Шпек.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...