Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Без білого покривала в Україні вимерзнуть озимі?

Вівторок, 8 січня 2008, 14:55

Гідрометцентр прогнозує локальне вимерзання, загибель посівів озимих культур у деяких регіонах України у зв'язку зі сталою холодною погодою й відсутністю снігу.

Про це Українським новинам повідомила начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру Тетяна Адаменко.

"Я не думаю, що такі морози принесуть значні збитки. Можливе вимерзання в окремих районах...Ми не можемо сказати, що ці температури катастрофічні, але відсутність сніжного покриву - от це дуже погано", - сказала вона.

Основну небезпеку загибелі посівів вона підкреслила відносно озимого ячменя й ріпаку. При цьому Адаменко додала, що такі негативні для посівів погодні умови як сильні морози при відсутності сніжного покриву цього разу не особливо торкнулися регіонів, де традиційно сіється озимий ячмінь, тобто південні області.

Водночас, з її слів, цілком імовірна значна загибель посівів озимого ріпаку, що цього року засівався по всій території України.

Щодо озимого жита фахівець Гідрометцентру сказала, що ця культура досить морозотривка, тому особливих проблем не очікується.

З початку року в багатьох регіонах України спостерігалося зниження температури повітря до 15-24 градусів нижче нуля при майже повній відсутності сніжного покриву. Найбільше зниження температур було в Харківській, Луганській, Сумській, Чернігівській областях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...