Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буша просять підтримати Україну на шляху до НАТО

П'ятниця, 1 лютого 2008, 09:43

Члени конгресу США надіслали президенту Джорджу Бушу листа із закликом підтримати приєднання України до плану дій щодо членства в НАТО.

Ініціатором листа став конгресмен Роберт Векслер, який очолює в палаті представників підкомітет у справах Європи, повідомляє УНІАН із посиланням на ІТАР-ТАСС.

За словами одного з помічників конгресмена, його шеф наступного тижня вирушає до України, де заплановані зустрічі з низкою офіційних осіб. Поїздка намічена на 5-6 лютого.

"Конгресмен Векслер разом із старшим членом підкомітету від республіканської партії Елтоном Геллеглі надіслали президенту Бушу листа, в якому закликали главу адміністрації підтримати приєднання України до плану дій щодо вступу в НАТО", - сказав помічник Векслера, відзначивши, що дану позицію розділяють багато членів конгресу.

Ця ж тема обговорювалася 31 січня на зустрічі Векслера з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, який перебуває в США з робочим візитом.

Виступаючи раніше того ж дня в Американському підприємницькому інституті, польський дипломат заявив, що Польща підтримує "успішну інтеграцію України і Грузії" до євроатлантичних структур.

Сікорський висловився за те, щоб сподівання України і Грузії були почуті і "належним чином враховані" під час наступного, у квітні цього року, саміту НАТО в Бухаресті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...