Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз побачив у Тимошенко і Ющенка по штабу

П'ятниця, 1 лютого 2008, 10:17

Екс-спікер, лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз вважає, що єдиний вихід із конституційної кризи – завершення політичної реформи.

Про це він заявив у програмі "Подробиці з перших вуст" Олександра Колодія ("Інтер"), повідомляє прес-служба СПУ.

"Передайте владу на місця, під контроль громад – тільки це позбавить Україну від перетягування політичного каната між прем'єром і президентом, яке ми спостерігаємо", - сказав він.

"Сьогодні (Віктор) Ющенко зацікавлений у розширенні президентських повноважень, а БЮТ і опозиція – у тому, щоб не дозволити йому цього зробити... Необхідно завершити конституційну реформу - для балансу гілок влади", - упевнений екс-спікер.

Водночас, Мороз не думає, "що внести сьогодні зміни в Конституцію реально". "Хоча сьогодні і Тимошенко і Ющенко шукають таку можливість, придумуючи способи розширення парламентської більшості: адже для внесення змін в Основний закон необхідна підтримка більше 300 депутатів", - зазначив він.

Лідер соціалістів також зазначив, що "будучи спікером, намагався це зробити", але його обвинуватили в "узурпації влади".

"Тепер же в аналогічній ситуації опинилися Ющенко і Тимошенко, які не приховують своїх амбіцій. Вони відкрито претендують на монопольну владу і хочуть змінити Конституцію "під себе", а не в інтересах України ", - вважає Мороз.

За словами лідера СПУ, "Ющенко не знає, яку зброю сьогодні використовувати проти прем'єра Тимошенко".

Мороз також заявив, що ще до виборів йому було відомо про бажання Ющенка бачити в кріслі прем'єра зовсім не Юлію Тимошенко – ніби-то він хотів широку коаліцію НУ-НС і Партії регіонів, і Віктора Януковича прем'єром, але БЮТ "переграла секретаріат президента", передає прес-служба.

"Тепер же конфлікт між Ющенком і Тимошенко буде лише наростати, тим більше, що вже є два передвиборних штаби: один в уряді, інший – у секретаріаті президента", - сказав Мороз.

"Поки вони будуть розглядати президентську посаду як інструмент для досягнення своїх особистих цілей, позитивних змін в Україні не буде", - впевнений він.

Мороз також заявив, що "програма Ющенка "10 кроків назустріч людям", як і "Український порив" Юлії Тимошенко – це пустишки"

Він також назвав програму приватизації Кабміну умовно "Продай усе, що ще залишилося!", стверджуючи, що приватизацію хочуть провести "у тіньовому закритому режимі", а також, що "уряд роздуває скандал навколо "Луганськтепловозу", щоб "відвернути увагу від непрозорої приватизації", зокрема – Одеського припортового заводу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...