Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прутнік хоче єдиний кодекс для журналістів

П'ятниця, 1 лютого 2008, 13:15

Держкомтелерадіо пропонує протягом 2008 року розробити єдиний інформаційний кодекс, що об'єднає всі закони щодо роботи засобів масової інформації.

"У кодексі має бути прописано від А до Я, як живе країна в інформаційному просторі", - заявив глава Держкомтелерадіо Едуард Прутнік на брифінгу в п'ятницю в Києві.

За його словами, ідея створення цього кодексу виникла саме цього року - у зв'язку з президентськими виборами, що наближаються.

"Якщо не навести порядок у законах, що прописують правила роботи ЗМІ, то ми даємо можливість під час виборів маніпулювати роботою ЗМІ", - заявив Прутнік.

Крім того, за його словами, до цього кодексу Держкомтелерадіо хотіло б прив'язати розробку концепції суспільного телебачення для того, щоб воно почало працювати з 1 січня 2009 року.

Коментуючи на прохання журналістів кандидатуру Ігоря Куруса на посаду глави Держкомтелерадіо, Прутнік заявив:

"Єдине питання, по якому ми сперечаємося - це насильницька українізація українського телеефіру, а по всіх інших питаннях у нас повне взаєморозуміння".

При цьому Прутнік відзначив, що навіть у питанні українізації він з Курусом часто знаходить спільну мову.

"Мені не соромно за той термін, що я проробив на цій посаді", - заявив Прутнік, підкресливши, що рішення про його заміну на цій посаді - "це рішення Верховної Ради і політичних сил".

Як повідомлялося, у січні комітет Верховної Ради з питань свободи слова й інформації на засіданні прийняв рішення рекомендувати парламенту призначити Куруса на посаду глави комітету.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування