Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінекономіки хоче "перепрограмувати" Україну

Субота, 2 лютого 2008, 10:22

Міністерство економіки має намір радикально переглянути наявні державні цільові програми.

"В Україні є понад 200 державних програм, пакет яких формується без належного узгодження з ключовими пріоритетами держави, а фінансується вибірково", — повідомив міністр економіки Богдан Данилишин в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

При цьому, зазначив міністр, частина державних цільових програм має відверто лобістський характер. "Ніде правди діти, багато з них формувалися з лобістських мотивів — "звідси взяти, туди поставити", а реальної віддачі немає", — констатував він.

На думку міністра, сукупність державних програм на даний момент є нелогічною і погано структурованою.

Данилишин вважає, що міністерство економіки повинне виправити ситуацію. "Увесь пакет програм має бути переглянутий та узгоджений із стратегічними цілями держави", — наголосив він.

Водночас, за його словами, ситуацію ускладнює той факт, що Мінекономіки хоч і формує держпрограми, але має недостатньо впливу на розподіл коштів на їх виконання.

Данилишин також висловив думку, що однією з причин інфляції в Україні стало зростання кількості споживчих кредитів. "Великий внесок у закручування інфляційної спіралі справило зростання запозичень з боку населення у банків", — зазначив він.

"Обсяги кредитів фізичним особам зросли за рік на 97%. Такого сплеску позичання з боку населення в історії України ще не було", — наголосив Данилишин.

Іще одну причину інфляції міністр бачить у низькій продуктивності української економіки. "Не слід також відкидати і внутрішні системні інфляційні чинники, пов’язані передусім із низькою факторною продуктивністю національної економіки", — зауважив голова Мінекономіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...