Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка розкопали, як Черновецький відселяв бомжів заради свого банку

Понеділок, 4 лютого 2008, 17:34

Депутат від фракції НУ-НС Кирило Куликов має намір звернутися до Нацбанку з проханням не дозволити продаж "Правекс-Банку" італійській компанії через сплату "Правексом" занижених податків.

Про це він сказав, коментуючи купівлю Італійською банківською групою Intesa Sanpaolo "Правекс-банку", акціями якого володіє Леонід Черновецький.

На думку Куликова, це може погано вплинути на імідж України, оскільки, за його інформацією, всі відділення "Правекс-банку" зараз знаходяться в Житловому фонді, і не переведені до нежитлового.

"З приводу цього питання я звернувся до МінЖКГ, МВС та до Гепрокуратури. Так як в даному випадку, ці банківські приміщення, перебуваючи у Житловому фонді, сплачують зменшені податки на комунальні послуги та інші", - зазначив Куликов, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

Він додав, що вони ще не можуть бути банківськими приміщеннями.

На його переконання, насамперед повинно бути з’ясовано, "яким чином були отримані ці квартири, чому вони сплачують зовсім інші податки, і що, в цьому випадку, втрачає держава".

За словами Куликова, є також інформація про те, що ці квартири були отримані "Правексом" шляхом відселення бомжів та літніх людей. "Усе це потрібно з`ясувати", - зазначив він.

Також Куликов підкреслив, що до Національного банку України буде направлене звернення, щоб "не дозволити провести цю трансакцію".

"Я не хочу, щоб добропорядний інвестор потім відповідав за діяння пана Черновецького, і це потім мало поганий вплив на імідж країни", - додав він.

Як відомо, Італійська банківська група Intesa Sanpaolo підписала угоду з власниками "Правекс-банку" про купівлю 100% його акцій.

За офіційними даними Нацбанку, Черновецький прямо володіє 29,07% акцій "Правекс-банку", опосередковано – 46,08%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування