Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко чекає від Тимошенко подарунок на 14 лютого

Понеділок, 4 лютого 2008, 18:41

Президент Віктор Ющенко просить прем’єра Юлію Тимошенко направити йому проект змін до Держбюджету на 2008 рік до 14 лютого 2008 року, а його доопрацьований варіант (з урахуванням пропозицій секретаріату президента) за два дні до засідання Кабміну, на якому його буде розглянуто.

Про це йдеться у листі Юшенка до Тимошенко, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко також просить прем’єра врахувати у проекті змін до Держбюджету низку його вимог.

Зокрема, на думку президента, положення Держбюджету потребують врахування впливу збільшення ціни на природний газ (понад прогнозований рівень), підготовки необхідних змін до податкового, земельного законодавства, законів соціального спрямування.

Ющенко просить переоцінити за підсумками 2007 року та січня 2008 року прогнозних макропараметрів розвитку економіки на 2008 рік, вирішення проблем, пов’язаних з несвоєчасним відшкодуванням податку на додану вартість з бюджету.

На думку президента, у документі необхідно усунути "законодавчі прогалини, які дають змогу вимивати бюджетні кошти за рахунок ПДВ", що "могло б стати серйозним фактором збільшення надходжень податку до бюджету".

Він також вимагає "забезпечення балансування фінансових потоків НАК "Нафтогаз України" або за рахунок збільшення фінансування з бюджету, або зміни правил внутрішнього газового ринку".

"У бюджеті фактично не врегульовано питання економічної збалансованості компанії; лише формально, а не по суті вирішується питання фінансового оздоровлення НАКу. Тому першочергового значення набуває передбачення у бюджеті... додатково щонайменше 5 млрд гривень для покриття збитків НАК "Нафтогаз України" від реалізації природного газу у І півріччі 2006 року по занижених тарифах, а також від реалізації газу підприємствам теплокомуненерго у IV кварталі 2007 року та у 2008 році", - вважає президент.

Крім того, Ющенко вимагає забезпечити потреби у додатковому фінансуванні оборонної сфери, збільшити обсяги зобов’язань Державної служби автомобільних доріг України, передбачити видатки у сумі 500 млн грн для проведення експерименту з будівництва доступного житла в окремих регіонах України та профінансувати інші його ініціативи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...