Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія не пустила Тарана через російських вандалів

Вівторок, 5 лютого 2008, 20:40

Російська влада відмовила політологу Сергію Тарану у в'їзді на територію країни у відповідь на відмову України пустити на свою територію осіб, причетних до актів вандалізму на Говерлі.

Такий висновок можна зробити з коментаря офіційного представника МЗС Росії Михайла Каминіна.

"Громадянину Тарану, який прибув в аеропорт "Пулково" рейсом з України, не було дозволено в'їхати на територію Росії, тому що щодо даної особи введені в дію обмежувальні заходи, передбачені російським законодавством у повній відповідності з міжнародною практикою", - заявив він.

Він також здивувався "хворобливою реакцією МЗС України" з приводу даного інциденту.

"Хотілося б нагадати, що практика заборон на в'їзд, складання "чорних списків" небажаних осіб - це не вибір російської сторони", - сказав він.

"Дії наших українських партнерів дають нам досить показові приклади. Так, у грудні 2007р. нотою МЗС України Москва була поінформована, що російським політологам Олександру Дугіну і Павлу Заріфулліну "заборонений в'їзд в Україну терміном на один рік", - підкреслив Каминін.

"Подібні кроки української сторони дійсно позначаються на атмосфері двосторонніх відносин, і ми закликаємо наших партнерів в Україні займати більш конструктивну і відповідальну позицію", - відзначив він.

Як відомо, в'їзд в Україну був заборонений Дугіну і Заріфулліну після заяв СБУ про те, що наругу над державними символами України, встановленими на Говерлі, координували саме вони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...