Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко натякає, що соратники Тимошенко влаштували середньовіччя?

Четвер, 7 лютого 2008, 11:35

Президент Віктор Ющенко обіцяє підписати новий закон про державні закупівлі, якщо буде запроваджено прозорі механізми.

"Зрозумілий і узгоджений закон я готовий підписати зразу після його ухвалення Верховною Радою", - сказав Ющенко у четвер на нараді з губернаторами щодо тендерних закупівель.

"Я добре розумію, що за цим стоїть в парламенті добре організоване політичне і не тільки політичне лобі", – зазначив президент.

Він додав, що нинішній закон про державні закупівлі породжує цілу систему "тіньових відносин".

"Тендерна палата є спілкою громадських організацій, наділена низкою владних повноважень, яка самостійно встановлює вартість своїх послуг. Процедури торгів суперечать світовій практиці, існують реєстри і каталоги функції яких абсолютно не зрозумілі. Середньовіччя одним словом", - обурився Ющенко.

За словами президента, вартість послуг з проведення торгів становить лише 10% від тих сум, які вимагаються від учасників тендерних закупівель.

"Це ті кошти, які штучно витягуються з державного і місцевого бюджетів на оплату послуг недержавних інституцій", - зазначив Ющенко.

Він додав, що вітає будь-яку спробу виправити ситуацію. Водночас президент розкритикував існуючі законопроекти по державних закупівлях.

Як відомо, ідеологами тендерної палати є бютівці Сергій Осика та Антон Яценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування