Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кандидат у президенти США хоче взяти Україну в НАТО через "важких сусідів"

Субота, 9 лютого 2008, 11:08

Республіканський кандидат у президенти США сенатор Джон Маккейн закликає допомогти Грузії й Україні вступити в НАТО.

Він поширив програмну заяву, у якій закликав установити новий глобальний порядок, допомогти Грузії й Україні вступити в НАТО, визнати незалежність Косово, а також заснувати глобальну Лігу демократій на чолі з державами НАТО для захисту і просування принципів демократії у світовому масштабі.

"Грузія й Україна висловили прагнення приєднатися до Плану по членству в НАТО, і ми повинні запропонувати їм це зробити на самміті", - заявив кандидат у президенти США. РИА Новости

За словами Маккейна "у Грузії й України важкі сусіди, у них є внутрішні проблеми, це молоді демократії, і їхній шлях уперед буде важким, але вони повинні знати, що ми будемо підтримувати кожен їхній крок на цьому шляху, і ми можемо це їм показати в Бухаресті, підтримавши їхні устремління".

При цьому кандидат у президенти США підкреслив важливість прийому до нових членів НАТО на самміті в Бухаресті таких країн як Албанія, Хорватія і Македонія для того, щоб "міцно прикріпити до Заходу балканські держави".

Маккейн нагадав, що сьогодні країни Північноатлантичного альянсу і ЄС усі разом складають "тільки чверть від 120 демократій, що існують по всьому світу" і тому НАТО необхідно переходити на загальносвітовий рівень.

"Наш альянс повинен бути по розмаху таким же міжнародним, як і виклики, з якими ми зіштовхуємося, і повинен вступати в партнерство з готовими до цього демократіями по всьому світу", - заявив сенатор.

"Крім цього ми повинні працювати над створенням глобальної Ліги демократій, серцевиною якої будуть країни-члени НАТО і метою якої будуть захист і просування глобальних демократичних принципів", - сказав кандидат у президенти США.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування