Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" знову готує сили для розмови в Москві

Понеділок, 3 березня 2008, 14:01

Делегація "Нафтогазу України" до кінця поточного тижня вирушить до Москви для проведення чергового раунду переговорів із "Газпромом" про умови подальшої співпраці.

Про це УНІАН повідомили в прес-центрі "Нафтогазу України".

"Сьогодні ми одержали проект угоди в новій редакції. Фахівці компанії наразі вивчають цей документ із метою узгодження позицій сторін", - сказав співрозмовник агентства.

У понеділок ВАТ "Газпром" передало НАК "Нафтогаз України" новий проект угоди про розвиток російсько-українських відносин у газовій сфері.

Перший проект угоди про розвиток відносин у газовій сфері, підготовлений російським "Газпромом" після зустрічі глав двох держав, було направлено українській стороні 14 лютого 2008 року.

Пізніше цей документ, опублікований у ЗМІ, піддали різкій критиці українські експерти та політики. "Нафтогаз України" також визнав запропонований "Газпромом" проект угоди неприйнятним і направив російській стороні свої пропозиції.

У понеділок, 3 березня, о 9.34 за київським часом ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" одержала телеграму від ВАТ "Газпром" із повідомленням про зниження поставок газу до України на 30 млн. куб. на добу.

Водночас у "Нафтогазі" уточнили, що скорочення поставок газу в такому обсязі не позначиться на українських споживачах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...