Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко побачив Тимошенко і поїхав до "села номер один"

Неділя, 9 березня 2008, 13:40

Президент Віктор Ющенко вважає за необхідне відкрити на батьківщині Тараса Шевченка у селі Моринці бібліотеку поета та центр вивчення його творчості.

Про це він заявив у неділю на мітингу у селі Моринці з нагоди 194-річчя від дня народження Шевченка, повідомляє УНІАН.

Ющенко підкреслив, що село Моринці, де народився Кобзар, має бути "селом номер один в Україні".

Він закликав місцеву владу, міністерство освіти і науки, академію наук об’єднати зусилля для реалізації нових проектів у селі Моринці.

За його словами, тут необхідно відкрити нову Шевченківську бібліотеку, де були б зібрані видання з усього світу, присвячені його творчості. Також президент висловився за відкриття центру вивчення життя і творчості поета.

Перед мітингом глава держави поклав квіти до пам`ятника Матері та відвідав Національний заповідник "Батьківщина Тараса Шевченка".

Крім того, у неділю вранці Ющенко та прем’єр Юлія Тимошенко поклали квіти до пам’ятника Шевченку у Києві.

Як повідомляє прес-служба президента, у заході також взяли участь міністр оборони Юрій Єхануров, міністр закордонних справ Володимир Огризко, міністр культури Василь Вовкун, міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, міністр палива і енергетики Юрій Продан, міністр охорони здоров`я Василь Князевич, міністр у справах сім`ї, молоді та спорту Юрій Павленко, голова фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко, в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко, секретар Київради Олесь Довгий, народні депутати, представники місцевої виконавчої влади та громадських організацій.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...