Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буш у Києві – рух центральними вулицями обмежено

Вівторок, 1 квітня 2008, 08:20

В Україні з державним візитом перебуває президент Сполучених Штатів Америки Джордж Буш.

Біля секретаріату президента у Києві готуються до офіційної церемонії зустрічі президента США.

На площі перед будівлею секретаріату президента розстелені червоні килимові доріжки, на флагштоках підняті державні прапори України й США.

Для висвітлення офіційної церемонії зустрічі і спільної прес-конференції акредитовано 83 журналіста українських і закордонних ЗМІ. Журналістів попросили з'явитися до початку події за три години, щоб пройти контроль на безпеку.

У зв'язку з візитом Буша, у місті посилені заходи безпеки. Деякі вулиці в центрі столиці, де заплановані заходи за участю американських гостей, перекриті і для пішоходів, і для автомобілів.

Так, щоб потрапити на вул. Банкову, необхідно пройти через кілька кордонів міліції, яка перевіряє документи. Пройти можна при наявності відповідного бейджа.

Внизу вулиці Інститутської стоять загороджувальні бар'єри. Аналогічна ситуація на вулиці Ольгінській, що паралельна Банковій. Вулиця Банкова теж перекрита загороджувальними бар'єрами.

Президент США прибув у понеділок пізно ввечері. Дещо раніше за нього у Київ прибула державний секретар США Кондоліза Райс.

Буша в аеропорту зустрічали міністр закордонних справ України Володимир Огризко та глава секретаріату президента Віктор Балога та інші посадовці. В аеропорту також були представники більше 80 українських ЗМІ.

Згідно з планом візиту, у вівторок, 1 квітня, відбудеться зустріч Буша з президентом Віктором Ющенком.

Глави двох держав проведуть зустріч у форматі "віч-на-віч", після чого відбудуться українсько-американські переговори у розширеному форматі.

Президент США також планує провести зустрічі з вищим керівництвом України та лідером опозиції.

У ході візиту планується підписати українсько-американські документи: "Дорожню карту", яка визначає перспективи українсько-американського співробітництва, Угоду про співробітництво в галузі дослідження та використання космічного простору та Угоду про торговельну та інвестиційну співпрацю.

Крім того, Буш разом із дружиною Лорою Буш відвідають Національний заповідник "Софія Київська" та школу № 57.

, "Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...