Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк придумав, чим зайняти депутатів, поки він у Росії

Вівторок, 1 квітня 2008, 10:49

Верховна Рада ухвалила рішення про перенесення поточного пленарного тижня на наступний тиждень у зв'язку з візитом голови ВР Арсенія Яценюка до Російської Федерації 2-3 квітня.

"На моє прохання про дообрання заступників, на превеликий жаль, на сьогоднішній момент не внесений відповідний проект постанови щодо обрання першого заступника та заступника голови Верховної Ради", - звернувся Яценюк до депутатів.

"Я на запрошення Російської Федерації, Держдуми РФ повинен відбути до Росії завтра і післязавтра і провести два плідних дні з російським керівництвом для того, щоб діалог був не на словах, а на ділі", - повідомив голова ВР.

Яценюк наголосив, що "робота Верховної Ради має бути системною, і якщо ми будемо переривати на один чи на два дні, а потім повертатися в сесійну залу, то це навряд чи додасть Верховній Раді ефективності в роботі".

Голова ВР запропонував депутатам "перенести поточний пленарний тиждень на наступний пленарний тиждень і таким чином ми відпрацюємо два пленарні тижні підряд".

"Мова не йде ні про які канікули. Мова йде про те, що у нас буде підряд 14 днів календарних, а фактично 8 робочих днів, де парламент буде безперервно працювати", - пояснив Яценюк.

Його пропозицію підтримали 228 депутатів.

Під час обговорення пропозиції голови Верховної Ради лідер фракції Компартії Петро Симоненко висловлювався за те, щоб депутати сформували для спікера директиви, у відповідь на це Яценюк сказав:

"Якщо вам є що сказати Росії, я готовий передати, бо мені є що сказати нашим російським колегам".

Протягом наступних 4 днів у депутатів, за словами спікера, буде можливість опрацювати документи по СОТ і бюджету.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування