Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НУ-НС" просить розібратися, чи обзивав Путін Україну недержавою

Вівторок, 8 квітня 2008, 13:36

Фракція "Наша Україна – Народна самооборона" просить перевірити інформацію про те, що президент Росії Володимир Путін нібито поставив під сумнів територіальну цілісність України.

З відповідним зверненням у парламенті виступив лідер фракції "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко.

"За неперевіреною інформацією, російський президент Путін нібито висловився щодо сумнівів про територіальну єдність України", - зазначив депутат.

"Ми, звичайно, не віримо у неперевірену інформацію, але її треба перевірити", - додав він.

Фракція "НУ-НС" просить голову Верховної Ради офіційно звернутися до Міністерства закордонних справ України, "щоб уряд і міністерство скерували запит до РФ і ми отримали точну відповідь, чи говорив російський президент Путін такі слова, чи не говорив".

"Бо якщо говорив, то прихильників системи колективної безпеки НАТО в Україні збільшиться вдвічі", - додав Кириленко.

Як відомо, у понеділок газета "Комерсант", посилаючи на джерело в делегації однієї з країн НАТО, повідомила про те, що президент Росії Володимир Путін пригрозив, що у випадку вступу в НАТО Україна може припинити своє існування як єдина держава.

"Коли ж мова зайшла про Україну, Путін розлютився. Звертаючись до Буша, він сказав: "Ти ж розумієш, Джордж, що Україна - це навіть не держава! Що таке Україна? Частина її територій - це Східна Європа, а частина, і значна, подарована нами!" І тут він дуже прозоро натякнув, що якщо Україну все-таки приймуть у НАТО, ця держава просто припинить існування", - розповів співрозмовник видання.

"Тобто фактично він пригрозив, що Росія може почати відторгнення Криму і Східної України", - пояснив співрозмовник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування