Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич хоче відповісти Росії ударом по її флоту

Середа, 4 червня 2008, 15:14

Заступник голови фракції "НУ-НС" Роман Зварич не виключає, що реакцією України на заяви Росії про можливість виходу РФ із Договору про дружбу з Україною у випадку реалізації плану Києва по вступу до НАТО може стати швидкий перегляд питання розташування Чорноморського флоту РФ на українській території.

Про це він заявив офіційному сайту блоку "Наша Україна – Народна Самооборона".

"Не виключено, що реакцією української сторони на подібні заяви Росії може стати перегляд питання розташування ЧФ на суверенній українській території", - заявив Зварич.

"Якщо Росія буде продовжувати такі агресивні дії на нашу адресу, то я б їм порадив переглянути свій державний бюджет на предмет пошуку іншої бази для розміщення свого флоту", - додав він.

При цьому Зварич зазначив: "Ми зацікавлені у збереженні партнерських стосунків з Росією, однак якщо Росія хоче йти на конфлікт, зупинити її буде важко".

Депутат наголосив, що "усі заяви, які лунають з Кремля, наводять на думку, що Україну хочуть повернути у неоколоніальну сферу впливу Росії".

"Росія прагне відновити застарілу модель балансу сил у світі, модель часів холодної війни. Така система побудови міжнародних відносин вже давно застаріла і не вписується у сучасні міжнародні реалії", - заявив Зварич.

Він також нагадав, що "РФ швидше просувається в напрямку НАТО, ніж Україна". "Росія співпрацює з НАТО по 19 програмах, в той час як Україна – лише по 5-ти", - підкреслив депутат.

"РФ, виходячи з розуміння загроз з боку міжнародного тероризму, задля глобальної стабільності і світової безпеки могла б прийняти рішення про початок переговорів щодо свого вступу до НАТО. Це був би прагматичний крок з боку Росії, в рамках її ж національних інтересів", - переконаний Зварич.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...