Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкова готує масову атаку на коаліцію?

Середа, 27 серпня 2008, 11:56

У перший пленарний тиждень вересня нібито планується організувати масовий вихід з коаліції "ідеологічно орієнтованих" депутатів із фракції "НУ-НС" – "начебто членів Народного Руху України".

При цьому розраховують, що таких набереться більшість фракції, повідомляє газета "Сегодня" з посиланням на джерела в керівництві БЮТ і секретаріаті президента.

За інформацією видання, у перший день засідання (вівторок, 2 вересня) планується обговорення "грузинського питання".

Нібито "з подачі нунсівців парламенту буде запропоновано проголосувати за різко антиросійську постанову, формулювання в якій будуть із серії "звіриного оскалу російського імперіалізму", з образливими випадами на адресу Путіна і Медведєва, а, головне, у постанові йтиметься про вимогу достроково вивести ЧФ РФ".

"Розрахунок організаторів робиться на те, що БЮТ відмовиться голосувати за подібну постанову", - зауважує автор статті.

На його думку, "якщо це відбудеться, то відмова тимошенківців буде витлумачена, як підтвердження заяви Андрія Кислинського, заступника глави секретаріату, який звинуватив лідера БЮТ у "зраді Батьківщини" - а значить, є прямий резон "рухівцям" виходити з коаліції".

Автор пише, що у вівторок у "НУ-НС" спростували існування подібного плану. "Нічого про це не чув", - сказав член фракції Олесь Доній.

"Правда, у другій половині дня вівторка непряме підтвердження надав В'ячеслав Кириленко. Він заявив, що "грузинське питання" фракції поставить на розгляд у перший же день роботи Верховної Ради", - йдеться в статті.

"Ми не залишимо без реакції парламенту російсько-грузинський конфлікт, оскільки на місці Грузії, з огляду на апетити Кремля, може опинитися будь-яка країна... Тому, безумовно, Верховна Рада повинна надати оцінку тим подіям, що відбулися в Грузії", - цитує "Сегодня" слова Кириленка.

Наразі, за інформацією видання, БЮТ намагається визначитися з тим, "як зірвати "грузинські" плани Банкової".

"До 2 вересня є ще час. Що тут можна зробити? По-перше, текст резолюції можна узгодити. Адже Григорій Немиря, наш віце-прем'єр, раніше Ющенка висловився за територіальну цілісність Грузії, так що в цьому пункті в нас протиріч з нунсівцями не повинно бути", - розповіло джерело в БЮТ.

"Така позиція може знайти своє відображення в постанові. Правда, якщо "ідеологічні нунсівці" запропонують, наприклад, якісь авантюрні і надто аж радикальні формулювання з приводу ЧФ, то, звичайно ж, ми голосувати не будемо", - продовжив співрозмовник.

"По-друге, ми будемо триматися позиції, яку займає Євросоюз (він засудив визнання Росією Південної Осетії й Абхазії), і будемо пропонувати триматися її і нашим партнерам по коаліції. Так що й тут можна досягти компромісу", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування