Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Без домовленостей дострокових парламентських виборів не буде - Яценюк

Вівторок, 2 вересня 2008, 08:57

Глава Верховної Ради Арсеній Яценюк заявляє, що без політичних домовленостей дострокових парламентських виборів в Україні не буде.

"Якщо коаліція не дійде згоди, то буде визначена ситуативна більшість", - сказав Яценюк у понеділок ввечері в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Спікер підкреслив, що сьогодні політичні сили не готові до проведення дострокових парламентських виборів.

"Поки що ще не всі гроші витратили, поки що не всі обіцянки виконали, і поки є певний час, щоб відстрочити парламентську кампанію", - зазначив Яценюк.

За його словами, якщо дострокові вибори у Верховну Раду і відбудуться, то не раніше весни 2009 року.

Яценюк зазначив, що з юридичної точки зору, відсутність коаліції протягом 60 днів є підставою для розпуску парламенту, "але без політичних домовленостей питання про розпуск парламенту сьогодні стояти не буде, хоча один одного усі будуть лякати".

Спікер підкреслив, що ситуація в коаліції за наявності 226 голосів "надзвичайно складна".

За словами Яценюка, політичні опоненти не зможуть сформувати нову коаліцію.

"Імовірність угоди існує. І якщо політичні сили домовляться про те, що вони за будь-яких обставин підуть на президентські вибори... політичні домовленості можуть бути тільки в одному – парламент потрібно залишити тим осередком, де політичні сили будуть проводити агітаційну кампанію. Це один із ефективних інструментів роботи", - сказав Яценюк.

Крім того, Яценюк заявив про свою готовність подати у відставку "заради того, щоб коаліція працювала і заради того, щоб жила демократична ідея".

"Ще цих посад будуть сотні і тисячі і не можна сьогодні прив'язуватися до крісла будь-якій персоні, як у рамках демократичної коаліції, так і в рамках українського політикуму і парламенту", - сказав спікер.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування