Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко хоче, щоб Яценюк допоміг йому закрутити гайки

Вівторок, 2 вересня 2008, 12:55

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закликає парламентаріїв невідкладно розглянути законопроекти, що стосуються правоохоронних органів.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в Одесі, повідомляє УНІАН.

"Вчора мною підписано листа до голови ВР з проханням зустрітися, зокрема з головами профільних комітетів, у МВС… Я хотів би почути від пана Яценюка, що їм треба для того, щоб міліція працювала ефективно", - сказав Луценко.

При цьому він висловив велику стурбованість тим, що майже 50 законопроектів, спрямованих на підвищення ефективності роботи міліції, не розглянуто Верховною Радою і, відповідно, жоден з них не затверджено.

Луценко пояснив, що майже третина із запропонованих законопроектів уже пройшла розгляд і узгодження в профільних комітетах, "але не виноситься на розгляд Верховної Ради".

За словами міністра, на сьогодні "…міліція вичерпала "принцип закручування гайок". Далі працювати без зміни законодавства неможливо".

Він наголосив: "Реально ми сьогодні маємо пострадянську міліцію, але без змін до законодавства з усіма її позитивними моментами працювати нелогічно".

Тому Луценко висловив сподівання, що парламент приділить час для розгляду необхідних для міліції законопроектів. "Хотілося, щоб ВР хоча б два дні виділила на опрацювання всіх питань (що стосуються законодавчого забезпечення міліції), які перебувають у неї на розгляді", - сказав він.

Також Луценко зазначив, що сьогодні особливо потрібне внесення змін до антикорупційного законодавства, оскільки інакше "гора боротьби з корупцією народжує мишу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...