Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко заспокоїв, що політична буря в Україні не зачепить її зовнішню стратегію

Четвер, 4 вересня 2008, 14:17

Президент Віктор Ющенко заявляє, що від нинішньої політичної кризи в Україні її основні стратегії внутрішньої і зовнішньої політики не постраждають.

Про це він сказав під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом держав Великої Сімки, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко висловив тверде переконання: яке б рішення не було нині ухвалено в рамках парламентських фракцій щодо нової коаліції чи нового уряду, "Україна знайде виключно конституційні демократичні форми для відповіді ситуації, що склалася".

"Хочу підкреслити – від цього не постраждають наші основні стратегії внутрішньої і зовнішньої політики", – сказав він.

Ющенко також назвав спільне голосування БЮТ і Партії регіонів "спланованою акцією, яка перекреслила коаліційні домовленості, і, по суті, робить спробу в державі сформувати диктатуру прем'єра".

Саме зважаючи "на грубе порушення коаліційних домовленостей", наголосив президент, він підтримав рішення фракції "Наша Україна" про вихід з коаліції.

Ющенко особливо наголосив – у ситуації, що склалася, "не йдеться про конфлікт особистостей", а мова йде про вибір національних пріоритетів: розвитку демократії, захисту свобод, дотримання територіальної цілісності та суверенітету України на основі європейського вибору.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування