Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дострокові вибори можуть залишити "НУ-НС" за бортом

Четвер, 4 вересня 2008, 14:40

У випадку проведення дострокових парламентських виборів діючий на сьогодні 3-% прохідний бар'єр можуть подолати Партія регіонів, БЮТ, Блок Литвина і Компартія, і на межі проходження знаходиться блок "НУ-НС".

Про це свідчать результати соціологічного опитування, оприлюдненого керівником проекту дослідження, співробітником інституту соціології при НАН України Олександром Вишняком, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, більшість українців мають намір брати участь у дострокових виборах, якщо такі відбудуться - майже 70% респондентів відповіли позитивно на це питання, 25% опитаних не прийдуть на голосування і 6,7% респондентів вагалися з відповіддю.

За умови, що респондент братиме участь у голосуванні і на питання за яку політичну силу був би відданий його голос, більшість підтримали б Партію регіонів - 26,6%.

На другому місці опинився БЮТ - 22,2%. Далі йдуть КПУ - 5,4%, Блок Литвина 5,1%. Блок "НУ-НС" набрав би 3,9% і знаходиться на межі прохідного бар'єру, з огляду на статистичну похибку дослідження.

Більше 9% респондентів заявили про те, що будуть голосувати проти всіх і 19,7% ще не визначилися.

Якби вибори президента відбулися в 2008 році, то участь у голосуванні брали б майже три чверті українців. Не пішли б на вибори близько 20% і вагалися з відповіддю 5,3% опитаних.

Більшість респондентів на президентських виборах підтримали б лідера опозиції Віктора Януковича - 27,8% і діючого прем'єра Юлію Тимошенко - 22,5%.

Далі йде лідер КПУ Петро Симоненко - 5%, нинішній президент Віктор Ющенко - 4,7% і лідер парламентської фракції Блок Литвина Володимир Литвин - 3,8%. Проти всіх мають намір голосувати 7,5%, а більше 20% ще не визначилися.

Соціологічне опитування проводилося з 15 по 27 серпня 2008 року Інститутом соціології НАН України на замовлення фонду "Український Форум" у всіх регіонах України. Усього були опитані 1800 респондентів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...