Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Огризка кажуть, що запрошення Тимошенко до Франції - "непорозуміння"

Четвер, 4 вересня 2008, 20:42

В Міністерстві закордонних справ України вважають непорозумінням інформацію про нібито запрошення Європейським Союзом на саміт Україна-ЄС в Евіані прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це сказав речник МЗС Василь Кирилич, відповідаючи на запитання щодо запрошення Віктора Ющенка і Тимошенко на саміт Україна-ЄС, повідомляє УНІАН.

Кирилич звернув увагу, що практики запрошення з боку ЄС представників держави на такі форуми не існує, оскільки саміт не є конференцією чи іншим публічним форумом, а є двостороннім заходом найвищого політичного рівня.

Він зазначив, що згідно з усталеною практикою делегацію України на саміті завжди очолював і очолює президент, якого супроводжують визначені ним керівники міністерств.

"Отже, рішення про персональний склад делегації є суверенним правом конкретної держави, а у випадку України – прерогативою глави держави", - сказав Кирилич.

Він також зазначив, що варто не забувати про необхідність забезпечення паритетності у складах делегацій сторін.

При цьому речник наголосив, що на саміті Україна-ЄС в Евіані делегацію Франції, яка нині головує в ЄС, представлятиме саме президент Франції Ніколя Саркозі.

Кирилич також зазначив, що стосовно заходів політичного діалогу по лінії Україна-ЄС, в яких передбачена участь прем'єр-міністра України, то це - щорічне засідання Ради з питань співробітництва між Україною і ЄС.

"Тому поширення інформації про нібито запрошення ЄС на 12-й саміт прем'єр-міністра України розцінюється скоріше як певне непорозуміння", - додав він.

Як відомо, у четвер віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря висловив сподівання, що президент Ющенко відповість на запрошення Євросоюзу відвідати разом із прем'єр-міністром Тимошенко саміт Україна-ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...