Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія дипломатично консультується з Україною

Четвер, 2 жовтня 2008, 07:05

Росія вважає недоречним на даний момент обговорювати питання виведення Чорноморського флоту Росії з території України в 2017 році.

На цьому вкотре наголосив радник-посланик Посольства Росії в Україні Всеволод Лоскутов в ефірі Радіо "Свобода" у середу ввечері.

"Ми вважаємо, що зараз недоречно обговорювати це питання", - сказав він у відповідь на запитання, чи в 2017 році ЧФ РФ піде з України.

"Ми зараз ведемо переговори про функціонування Чорноморського флоту РФ на території України. Прийде час, буде це питання (про виведення ЧФ РФ з території України) обговорюватись", - зазначив Лоскутов.

"Ви знаєте про наші пропозиції і ось консультації, які пройшли на днях, ми перш за все обговорювали питання функціонування флоту і ті питання, які виникають", додав він.

Лоскутов також вважає, що пролонгація Великого договору про дружбу й співпрацю між Росією та Україною, який був підписаний 1997 року, – це "безумовно, позитивний момент".

"Він (договір) давав можливість розвивати наші відносини по всіх напрямках. І зараз це дозволяє робити…", - сказав радник-посланик Посольства Росії в Україні.

Водночас, на зауваження про те, що "Росія те, що хоче, те й робить, а від України вимагає постійно синхронізації", Лоскутов відповів: "Це неточна інформація, тому що в нас є механізм консультацій, між МЗС України і Росії, і всі ці питання обговорюються".

"Не всі, можливо, знають про ці консультації. Це йде діалог дипломатів. Тому казати, що ми не обговорювали ці питання, то це неточна інформація", - зазначив він.

"Якщо це стосується наших відносин, ми завжди обговорюємо всі ці питання, всю проблематику з українською стороною. А що стосується ОДКБ, то це в рамках СНД. Так що ці питання обговорювалися і на самітах, і на зустрічах міністрів закордонних справ. Всі ці питання обговорюються. У нас є механізм взаємодії між МЗС", - наголосив Лоскутов.

При цьому він знов нагадав: "Ось на днях ми поновили діалог по Чорноморському флоту. Так, у нас є різні точки зору, але діалог пішов. Ми, навпаки, кажемо, що не треба робити односторонніх, приймати односторонніх рішень у тих питаннях, де стосується іншої сторони. Ось яка проблематика".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...