Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Долар виріс майже до річного максимуму після схвалення "плану порятунку"

Четвер, 2 жовтня 2008, 10:01

Американський долар виріс до євро на торгах у четвер після схвалення в Сенаті програми подолання фінансової кризи, що передбачає виділення $700 млрд, повідомило агентство Bloomberg.

Котирування американської валюти до євро дійшли майже до максимуму за рік, стрімкому підвищенню сприяє активізація попиту на доларове кредитування.

Курс євро до ієни впав майже до мінімуму за 2 роки на очікуваннях рішення Європейського центробанку (ЄЦБ) за базовою процентною ставкою в четвер. Більшість експертів вважають, що ставка залишиться незмінною - на рівні 4,25%, однак буде знижена протягом наступних місяців.

"Немає ніяких поліпшень із кредитуванням на грошових ринках, - стверджує глава відділу валютних операцій Mitsubishi UFJ Trust & Banking Corp. Акіо Сімідзу. - Банки змушені просто купувати валюту на валютних ринках, і це підтримує курс долара".

Сенат затвердив не тільки сам "план порятунку", але й додані до нього в останній момент положення про збільшення ліміту страхування за банківськими депозитами і законопроект про податкові пільги, раніше провалений у Палаті представників: 74 сенатори проголосували "за", 25 - "проти".

"Ринок очікує, що законопроект буде, рано чи пізно, ухвалений у якій-небудь формі, - заявив заступник генерального менеджера Sumitomo Trust & Banking Co. Акіфумі Утіда. - Цей план знизить стурбованість подіями в США і зміцнить долар".

Євро на 8:54 мск у четвер коштував $1,3949 проти $1,4009 на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.

Курс долара до японської нацвалюти склав на 8:54 мск у четвер 105,77 ієни в порівнянні з 105,71 ієни ввечері в середу.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування