Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка весь час бояться за літаки, якими він літає

Четвер, 2 жовтня 2008, 17:58

Міністерство транспорту та зв’язку створило комісію для розслідування інциденту з аварійною посадкою літака президента в аеропорту "Бориспіль".

Про це на брифінгу у четвер повідомив керівник державної авіаційної компанії "Україна" Микола Микитенко.

"Є голова комісії, є близько 6-ти членів, які займаються розслідуванням цього інциденту. Це дуже професійні люди. Комісія налаштована на продуктивну роботу, щоб були ліквідовані причини, які призвели до сьогоднішнього інциденту", - сказав він.

Микитенко припустив, що протягом 5-ти днів комісія зможе повідомити про перші результати.

"Ця подія оцінюється як інцидент. Тобто це відхилення, яке змусило перервати подальше виконання рейсу. Це не катастрофічна ситуація... Літак зберіг свої основні функції, але далі не міг виконувати рейс", - пояснив він ступінь поломок у літаку президента.

У свою чергу начальник управління транспортного забезпечення ДУС Сергій Новинський назвав основною причиною такої ситуації, у яку потрапив президент, малі обсяги фінансування на обслуговування, ремонт і закупівлю нових літаків, які обслуговують перших осіб держави.

"Ми просили виділити кошти для початку будівництва двох вітчизняних літаків АН-140. На жаль, повністю кошти на початок цих потреб були викреслені з проекту бюджету", - сказав він.

При цьому Новинський визнав, що АН-140 не може літати на великі дистанції. Він також повідомив, що ДУС вже купило для перельотів високопосадовців літак "Airbus", однак він ще знаходиться на доопрацюванні США, звідки має поступити в Україну влітку 2009 року.

У свою чергу керівник Управління держохорони Валерій Гелетей сказав, що спілкувався з екіпажем літака, на борту якого летів президент, і зробив висновок, що "могло бути і гірше". "Слава Богу, що все так закінчилося", - сказав він.

"Я кожен день очікую такі проблеми. Кожна поїздка президента... Коли нормальний літак летить закордон 9 годин, наш президент летить 14 годин, це вже є питання", - заявив Гелетей.

Він також повідомив, що після отримання інформації про здійснення екстреної посадки літака президента у "Борисполі" було оголошено тривогу – приведено у бойову готовність всі аварійно-рятувальні служби аеропорту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування