Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник МВФ зустрівся з Януковичем, який "може прийти до влади"

Понеділок, 3 листопада 2008, 16:18

Постійний представник МВФ в Україні Балаж Хорват підтверджує, що процентна ставка кредиту для України є плаваючою і може змінюватися відповідно до ситуації.

Про це Хорват сказав під час зустрічі з лідером Партії регіонів Віктром Януковичем у понеділок, повідомляє прес-служба партії.

Хорват також підтвердив інформацію, що серед умов, які ставить перед Україною МВФ, є вимога підвищення тарифів на газ місцевого видобутку для потреб населення, а також модифікація системи соціального захисту.

Під час розмови виникло питання про прогноз стосовно рівня інфляції та рівня доходів населення на наступний рік. Сторони обговорювали прогноз, коли інфляція сягне близько сорока відсотків.

"У такій ситуації ми в жодному разі не можемо підтримати такі кредитні умови МВФ, оскільки це призведе до скорочення реальних доходів українських громадян", - сказав Янукович.

Він також наголосив на тому, що в питанні кредиту МВФ для України не варто діяти поспіхом.

На думку Януковича, успіх цієї програми може бути лише за умови, коли буде знайдено дієвий механізм контролю за використанням кредитів.

"Ми не можемо стояти осторонь цього процесу, але ми не можемо брати на себе відповідальність за дії уряду, який не має підтримки в парламенті, є непрофесійним і працює виключно на вибори", - сказав він.

"Ми не хотіли б, щоб Україна будувала відносини з МВФ в спосіб, коли виникають сумніви в будь-якої з сторін. Усі рішення мають бути прозорими і повинні виконуватися", - додав Янукович.

У свою чергу Хорват підкреслив, що для МВФ важлива підтримка Партії регіонів "тому, що Партія регіонів має найбільшу фракцію в парламенті і, цілком ймовірно, в майбутньому може прийти до влади".

У повідомленні також зазначається, що постійний представник МВФ "був здивований тим, що парламентарі не отримали від уряду України повного тексту угоди про надання кредиту і тим, що переговорний процес уряду України з МВФ не був прозорим".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...