Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіональний прокурор нацькував Ющенка на суддю Тимошенко

Понеділок, 3 листопада 2008, 20:43

Член Вищої ради юстиції Ренат Кузьмін закликає президента Віктора Ющенка винести на розгляд Ради національної безпеки й оборони ситуацію в судовій сфері.

Про це сказано у відкритому листі Кузьміна Ющенку й РНБО, розміщеному на офіційному сайті Вищої ради юстиції, повідомляють Українські новини.

Кузьмін обвинувачує голову Верховного Суду Василя Онопенка в тім, що він самовідсторонився від вирішення кадрових проблем підлеглого йому відомства, від боротьби з карними проявами серед суддів, і з 2007 року вживає спроби узурпувати владу, перетягаючи на себе й Раду суддів, яку він контролює, повноваження з призначення суддів на адміністративні посади.

На його думку, діяльність Онопенка дала можливість представникам політичних сил втручатися в судовий процес.

Член Вищої ради юстиції вказав на корумпованість судової системи.

Кузьмін вважає Вищу раду юстиції й Верхівковий Суд неправочинними призначати суддів.

При цьому він вважає за необхідне законодавчо визначити межі недоторканності суддів, процедуру її подолання у разі залучення судді до кримінальної відповідальності й процедуру призначення й звільнення суддів.

Кузьмін закликає Ющенка ініціювати розробку й прийняття Верховною Радою закону про врегулювання недоторканності суддів.

Як відомо, 23 червня Онопенко звернувся із проханням до Ющенка не допустити прийняття Радою в другому читанні двох внесених Ющенком в 2006 році законопроектів про реформу судочинства.

Секретаріат Президента вважає, що Онопенко звернувся до Ющенка із проханням не допустити прийняття Радою в другому читанні двох внесених Ющенком в 2006 році законопроектів про реформу судочинства через те, що він боїться втратити одноосібну владу в суддівському корпусі.

Онопенко вважає загрозою державного перевороту можливе прийняття Радою 2-х законопроектів про судову реформу, внесених Ющенком 27 грудня 2006 року.

13 червня Онопенко звернувся до депутатів Ради із закликом не підтримувати зазначені законопроекти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування