Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін порадив Міллеру показати європейцям контракти

Вівторок, 6 січня 2009, 22:13

Переговори з європейськими партнерами щодо проблеми постачання російського газу в Європу заплановані на 8 січня у Брюсселі, повідомив голова "Газпрому" Олексій Міллер у вівторок увечері на зустрічі з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним.

"На восьме число з європейськими партнерами – з Єврокомісією і Європарламентом - призначені зустрічі у Брюсселі", - сказав Міллер, повідомляє "Інтерфакс".

У відповідь Путін порекомендував ознайомити європейських партнерів із документами і контрактами про постачання газу, "це – не секретні документи", додав він.

"Я прошу вас узяти всі необхідні документи, у тому числі і контракти, тут нема чого приховувати", - сказав Путін.

"Візьміть і транзитний контракт, і пред'явіть його європейським партнерам", - сказав прем'єр. "Так і зробимо", - запевнив голова "Газпрому".

Путін також нагадав про те, що просив Міллера зв'язатися з європейськими країнами і поінформувати про те, що діється в відносинах між Росією та Україною. "Я Ваше доручення виконав", - сказав Міллер.

Він також зазначив, що "Газпром" поділяє думку Європи про те, що продаж газу Україні за пільговою ціною є необґрунтованою.

Відповідаючи на запитання прем'єр-міністра РФ про те, як європейські партнери реагують на диспаритет у ціноутворенні на газ, Міллер сказав:

"Ми чуємо від європейських партнерів, що такі пільгові умови для України як 250 доларів за тисячу кубометрів є необґрунтованими".

"І ми їхню думку поділяємо", - сказав Міллер.

Він нагадав, що ціна на газ у першому кварталі 2009 року для країн, суміжних з Україною, складає 470 доларів за одну тисячу кубометрів. При цьому він зазначив, що "Газпром" пропонував українським партнерам російський газ "за дуже пільговою ціною - 250 доларів за одну тисячу кубометрів".

"Вони відмовилися й в односторонньому порядку вийшли з переговорного процесу", - заявив голова "Газпрому".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування