Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони попереджає російського журналіста, що буде жорстким до його фільму

Вівторок, 3 лютого 2009, 10:17

Міністерство оборони України називає провокативним та таким, що дискредитує державу Україну та її Збройні сили, документальний фільм "Свой–чужой" про російсько-грузинську війну у серпні 2008 року, показаний на російському телеканалі "Россия" 1 лютого.

Так управління прес-служби Міноборони прокоментувало фільм журналіста Аркадія Мамонтова, "в якому автор намагався прослідкувати та довести участь військовослужбовців Збройних Сил України у подіях на Кавказі у серпні 2008 року".

"У фільмі, підготовленому на низькому професійному рівні, немає жодних наявних документальних доказів участі військовослужбовців та працівників ЗСУ у російсько-грузинському конфлікті у серпні 2008 року", - заявляють у відомстві.

"Навіть сам автор у своєму черговому відеонаклепі вказав на те, що не має реальних документальних підтверджень участі українських військових у цьому конфлікті, і уся "доказова" частина фільму базується лише на "балачках"-поясненнях так званих свідків", - додають у міністерстві.

Міноборони звертає увагу, що при підготовці фільму "автор не звернувся за відповідним коментарем до жодної посадової особи Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України".

Крім того, міністерство нагадує, що фільм Мамонтова "Свой–чужой" є не першою "спробою дискредитувати Україну та її Збройні Сили".

Як відомо, 12 березня 2006 року на телеканалі "Россия" було продемонстровано фільм Мамонтова "Под грифом "Секретно", в якому йшлося про нібито розміщення на території військового гарнізону "Макарів-1" у Київській області приміщень для утримання в'язнів ЦРУ США.

Восени 2007 року Міноборони через суд домоглося спростування каналом "Россия" та журналістом Мамонтовим поширеної інформації як недостовірної.

Нині Міністерство оборони та ЗСУ попереджають, що їхня реакція на фільм "Свой – чужой" "буде адекватною і не менш жорсткою, ніж на попередній фільм-пасквіль "Под грифом "Секретно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...