Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко думає, що своїми кредитами Тимошенко доведе країну до дефолту

Понеділок, 9 лютого 2009, 16:15

Фактичний дефіцит державного бюджету на 2009 рік складає більше 7%, вважає президент Віктор Ющенко.

"На 2009 рік уряд запропонував бюджет з дефіцитом 3,1%. Але якщо ще взяти тему рекапіталізації та інших послуг, які не враховані в дефіциті бюджету, то фактично дефіцит бюджету більше 7%", - сказав Ющенко на нараді з питань енергозбереження в понеділок в Івано-Франківську, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На думку президента, такий обсяг позик, коли настане пік їх погашення, може довести країну до дефолтної ситуації.

Ющенко також не бачить джерел кредитування такого дефіциту бюджету.

"Я не знаю ринку, який міг би профінансувати (дефіцит). У які двері стукати за фінансами?", - підкреслив президент, додавши:

"На внутрішньому ринку? Це означає покласти всю економіку країни, якщо ці ресурси, це приблизно 79 мільярдів (грн), взяти з ринку ... Це розбійницька політика".

Він також розкритикував уряд за планований приріст економіки в таких умовах.

"Якщо ми посміли заявити про бюджет більше 7%, з одного боку, і економіку спрогнозували з приростом, то я вам відверто скажу: ми унікальна країна ... ми в фантазіях живемо", - зазначив президент.

При цьому Ющенко додав, що всі західні країни запланували економічну рецесію, лише Україна, Китай та Індія запланували приріст економіки.

"Це серйозно ускладнює життя, в першу чергу соціальне. Тому що намальований бюджет важко досягти через непродумане економічне планування власного розвитку", - сказав він.

Президент поклав "політичну відповідальність за такий варіант розвитку" на уряд і парламент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...