Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вимагає скасувати кріпацтво - мораторій на землю

Вівторок, 31 березня 2009, 11:08

Президент Віктор Ющенко вимагає скасувати мораторій на продаж землі і припинити адміністративне втручання в діяльність аграрного сектору.

Про це він заявив у своєму посланні до парламенту у вівторок.

"Ми маємо зосередити максимальну увагу на аграрному секторі і малому та середньому бізнесі. Треба припинити адміністративне втручання в роботу сільського господарства", - заявив президент.

"Галузь треба захистити від неякісного і дешевого імпорту. Я категорично заперечую проти скасування урядом надбавки до митного збору з м'ясопродукції", - додав він.

Президент переконаний: "Ми повинні були навчитися захищати внутрішній ринок. Довести правоту своєї позиції всім – і нашим партнерам, і міжнародному економічному співтовариству".

"Селян необхідно забезпечити кредитними ресурсами, за чітким і зрозумілим принципом – попит на продукцію визначатиме все", - додав глава держави.

Крім того, за словами Ющенка, держава зобов'язана посилити пошук ринків збуту вітчизняної продукції та просування її за кордон.

"Я вимагаю скасування мораторію на рух землі. Мораторії, які були накладені чотири рази поспіль, це ніщо інше як новітня форма українського кріпацтва", - заявив президент.

Також президент виступає за підтримку національних виробників: "Ресурс повинні отримати ті підприємства, на чию продукцію є попит".

"Необхідно забезпечити всі належні кредити для стратегічних для держави проектів, що здійснюються приватним капіталом – я маю на увазі Євро-2012. Для цього пропоную розробити відкриту інвестиційну програму рефінансування банків Нацбанком. Ресурси для таких проектів у нас існують", - продовжив Ющенко.

Говорячи про малий і середній бізнес, президент зауважив, що це – "наш головний партнер у збереженні зайнятості і забезпеченні необхідними товарами і послугами українського населення".

Президент заявив про необхідність "спростити регуляторні обмеження на започаткування, здійснення і припинення бізнесу, щоб запрацювала законодавчо встановлена система перевірок, в тому числі і податкових".

"Жоден регуляторний акт не повинен видаватися без надзвичайної необхідності, а всі непотрібні акти повинні негайно бути скасовані", - наголосив глава держави.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування