Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Заході вважають, що Україною керують найгірше

Середа, 1 квітня 2009, 09:08

Промова президента Віктора Ющенка у Верховній Раді 31 березня підкреслила глибину економічної кризи, перед якою постала Україна, вважає "Financial Times".

Британська газета стверджує, що українська економіка зазнала найбільшої шкоди у Європі внаслідок міжнародної кредитної кризи, передає "Бі-Бі-Сі".

Видання також зауважує, що промова Ющенка виявила шкоду, якої зазнала політична стабільність України внаслідок протистояння між українськими керівниками.

"Financial Times" нагадує, що МВФ, виділивши першу частину багатомільярдної позики Києву, зараз грошей не виділяє через стурбованість дефіцитом українського бюджету і політичним протистоянням.

Газета наводить слова Ющенка про те, що ВВП України у річному вимірі у січні і лютому упав на 25-30%. У своєму зверненні до парламенту президент України закликав до якомога швидших економічних і політичних реформ, щоб дати раду економічній кризі.

Водночас, він знову гостро критикував уряд Юлії Тимошенко і звинуватив її у приховуванні масштабів проблем в українській економіці, нагадує британська газета.

У авторитетній колонці FT "The Lex Column" у зв'язку з цим саркастично зауважується, що аби зменшити економіку на третину треба таки попрацювати.

Автори пишуть, що економікою України керують найгірше з поміж усіх центральноєвропейських сусідів, але зауважують, що іншим країнам регіону також загрожує шлях від фінансової кризи до економічної, звідти до соціальної, і до політичної.

"The Lex Column" пише, що багато фахівців вважають можливим повернення економічного зростання вже 2010 року, але застерігає від порівняння теперішньої кризи зростаючих економік Східної Європи з кризою зростаючих економік Азії 1998 року.

Автори зазначають, що тоді міжнародні банки не були "на колінах", а західні споживачі мали значний "апетит" на товари і послуги.

The Lex Column радить політикам та урядовцям в Україні та інших східноєвропейських державах зважати на можливість затяжної багаторічної кризи латиноамериканського зразка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування