Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвину пропонували п'ять посад у Тимошенко

П'ятниця, 3 квітня 2009, 11:27

Блоку Литвина при входженні до коаліції пропонували дві посади віце-прем'єрів в уряді.

Про це розповів лідер фракції Блоку Литвина Ігор Шаров в інтерв'ю газеті "Дело".

"Дійсно, є рішення фракції, що ми не будемо брати політичної участі у формуванні уряду. Але станемо всіляко підтримувати позитивні дії Кабінету Міністрів", - сказав він.

"Хоча нам пропонували дві посади віце-прем'єрів, три крісла міністрів... Але ми дотримуємось рішень фракції і політвиконкому Народної партії", - додав Шаров.

Він також розповів, що під час створення коаліції блок сподівався на більш широкий формат коаліції, який би зняв гострий владний конфлікт і сприяв всебічному розвитку країни.

"І тільки на початку грудня минулого року зрозуміли: створення коаліції планується, тільки нас там немає. І ми почали переговори, що призвело до того формату, що маємо зараз", - сказав він.

"Це була гра на випередження. Ми взяли на себе відповідальність, адже наш політичний блок, який має в місцевих радах різних рівнів по всій Україні близько 26 тисяч депутатів і свою фракцію у Верховній Раді, зобов'язаний впливати на розвиток суспільства", - зазначив Шаров.

Він також розповів, що тоді коаліція планувалася не тільки без Блоку Литвина, але і без президента і тих сил, які його підтримували.

Говорячи про те, хто приймає рішення, він сказав, що йому як главі фракції доводиться брати участь у переговорах.

"Однак у нашій політичній силі є основна особа — Володимир Литвин. Я лише виконую функції, погоджені з блоком і з головою Народної партії, будучи свого роду комунікатором блоку. При цьому завжди останнє слово залишається за фракцією", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...