Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пропозиція Ющенка говорить про певні домовленості - спікер

Субота, 4 квітня 2009, 18:03

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає правильним ходом пропозицію Віктора Ющенка провести дострокові президентські вибори одночасно з достроковими парламентськими.

"На мій погляд, президент зробив правильний хід своєю пропозицією", - сказав він в ефірі "Эхо Москвы" в суботу.

"Президент чудово розуміє, що у нього складні перспективи. І він прекрасно розуміє, що після закінчення терміну той, хто стане президентом, особливо небажаний його конкурент, він поставить низку питань йому і його оточенню, на які буде дуже складно відповідати", - пояснив Литвин.

"Люди рангом нижче у нас емігрували, емігрують, маючи офшорні ходинки і так далі. А президенту кудись мігрувати неможливо. Тому дострокові вибори дають йому право брати участь і в парламентській кампанії", - додав спікер.

Литвин нагадав, що у президента є політична сила: "Я можу зараз прогнозувати, що у випадку цих одночасних виборів він отримує шанс бути присутнім і там, і там, і він гарантовано заходить у Верховну Раду, тому що він отримає підтримку в межах 5-7%. І буде своя фракція".

"По-друге, цілком очевидно, що якщо така ідея висловлена - а на мій погляд, вона має бути продуманою, вона не може бути спонтанною, вона не може бути якоюсь фантазією, імпульсом - це свідчить про те, що є певні домовленості і є ставка на того, з ким збирається співпрацювати президент після того, як він залишить свою посаду, що буде гарантована безпека", - додав спікер.

На питання, чи існують такі домовленості з ним, Литвин відповів: "Ні, не зі мною. Зі мною такої розмови не було".

"Ще один аспект. У парламенті, якщо навіть буде розвиток сценарію несприятливого щодо президентства, по відношенню до Ющенка, то цілком очевидно, що він буде співпрацювати з найбільшою фракцією, яка на сьогодні є - це Партія регіонів", - заявив Литвин.

"Вони - союзники. Я навіть Партію регіонів називаю опозицією президента нині діючого. Тому в тактичному і стратегічному плані, на мій погляд, це правильний крок, дещо, можливо, запізнілий", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...