Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога подав на Луценка до суду, бо відчув "брехню" і "наклеп"

Середа, 8 квітня 2009, 09:49

Глава секретаріату президента Віктор Балога дійсно подав до суду на міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і видавців журналу "Фокус" та ужгородської газети "Трибуна" про захист честі й гідності і спростування "недостовірної інформації".

Це підтвердила прес-служба президента в офіційній відповіді на запит газети "Комерсант-Україна" про існування позову Балоги до Луценка.

"Дійсно, 26 березня 2009 року в Ужгородський міський районний суд була подана позовна заява Віктора Балоги про захист честі й гідності та спростування недостовірної інформації", - говориться у відповіді прес-служби президента.

"Відповідачами у цій справі є Міністерство внутрішніх справ та Юрій Луценко, а також приватні підприємства, які видають журнал "Фокус" і ужгородську газету "Трибуна" (яка передрукувала частину інтерв'ю "Фокуса")", - додається у ній.

У відповіді прес-служба президента також підтверджує інформацію про допит Балоги, який 28 березня "як законослухняний громадянин з'явився за викликом слідчого".

Прес-служба акцентує увагу на тому, що в інтерв'ю голова МВС фактично стверджував, що "кримінальна справа була порушена у відношенні самого Віктора Балоги".

"Однак на сьогодні відносно Віктора Балоги не порушено і не розслідується жодної кримінальної справи", - стверджують у секретаріаті президента.

"За суттю, заяви міністра є брехнею і наклепом, розтиражованими журналом "Фокус" і газетою "Трибуна". Ці два видання не зробили нічого, щоб отримати й представити точку зору самого Віктора Балоги", - підкреслюють там.

Як відомо, раніше Луценко заявив, що після того, як він розповів про необхідність допиту глави секретаріату президента в інтерв'ю журналу "Фокус", Балога подав на нього до суду.

Міністр також підтвердив інформацію про те, що Балога був запрошений для дачі свідчень у кримінальній справі, порушеній за фактом розстрілу ужгородського підприємця Олега Грузина.

"Я так і не зрозумів, як постраждали його (Балоги) честь і гідність, якщо він дав свідчення у якості свідка?, - сказав Луценко, підкресливши: "Ходити на допити – це обов'язок кожного громадянина, а Балога вважає, що він якийсь особливий".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...