Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін з нагоди Першотравня просить повернути борги

П'ятниця, 1 травня 2009, 11:02

Міністр праці і соціальної політики Людмила Денісова закликає роботодавців погасити заборгованості з виплати заробітних плат на підприємствах.

Про це сказано у відкритому листі Денісової до роботодавців, текст якого мають Українські новини.

"Напередодні міжнародного дня солідарності трудящих закликаю вас, шановні роботодавці, повернутися обличчям до вирішення проблеми, створити атмосферу нетерпимості і неприйняття в середовищі роботодавців несумлінних партнерів, які порушують українське законодавство і норми людської моралі", - сказано в листі.

Денісова пропонує роботодавцям розробити реальні графіки погашення наявної заборгованості на кожному підприємстві, погодити їх із профспілковою організацією, а у разі її відсутності - з трудовим колективом.

Вона підкреслила, що у свою чергу уряд вживає всіх необхідних заходів для погашення заборгованості.

"Водночас, адекватних дій з боку роботодавців не відчувається, а, навпаки, заборгованість на підприємствах недержавної форми власності різко зростає", - зазначила міністр.

Денісова зазначила, що станом на 1 квітня заборгованість на економічно активних підприємствах становила 1 268 млн. гривень.

Міністр підкреслила, що така ситуація є неприйнятною і з правової, і з моральної точки зору.

На 1 квітня 2009 року розмір невиплачених зарплат збільшився на 4,9% порівняно з 1 березня 2009 року до 1 723,061 млн. гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування