Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пірати поводяться не агресивно, команда "Аріани" почувається задовільно

Вівторок, 5 травня 2009, 17:48

Компанії-оператору вдалося зв'язатися з капітаном захопленого піратами судна "Аріана", усі члени екіпажу - 24 українця - почуваються задовільно, повідомляє у вівторок прес-служба Міністерства закордонних справ України.

За даними посольства України у Греції, 5 травня в першій половині дня представнику грецької компанії-оператора "Alloceans Shipping Co. LTD" вдалося встановити зв'язок із капітаном судна.

"Капітан підтвердив факт захоплення судна піратами між Сейшельськими островами й островом Мадагаскар. Він також повідомив, що тепер судно знаходиться біля узбережжя Сомалі. Усі члени екіпажу почуваються нормально", - говориться в повідомленні.

Крім того, капітан судна зазначив, що пірати поводяться не агресивно і поки не висунули жодних вимог.

Прес-служба МЗС підкреслює, що грецька компанія-оператор курує ситуацію з захопленням судна і вживає всіх заходів для його якнайшвидшого звільнення.

Як відомо, сомалійські пірати 2 травня в Аденській затоці захопили судно "Аріана" (прапор - Мальта, компанія-оператор "Alloceans Shipping З. LTD" (Греція).

Усі 24 члена екіпажу є громадянами України. За інформацією прес-служби Міністерства транспорту й зв'язку України, екіпаж був підібраний за посередництвом ГП "Укркрюїнг", яка виступає посередником при працевлаштуванні моряків на судна іноземних судновласників.

Як повідомив журналістам у вівторок заступник міністра транспорту і зв'язку України, голова Державної адміністрації морського і річкового транспорту Михайло Чубай, ДП "Укркрюїнг" відкрило гарячу телефонну лінію для інформування про стан екіпажу судна (8048-776-22-10).

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування