Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенківці погрожують виходом з коаліції

Середа, 3 червня 2009, 22:49

УНП має намір вийти з парламентської коаліції в разі внесення БЮТ та Партією регіонів законопроекту про зміни до Конституції.

Відповідну заяву партії, представники якої є членами фракції блоку НУ-НС, поширила прес-служба.

"УНП терміново відкличе своїх представників з парламентської більшості в разі внесення БЮТ та ПР законопроекту про зміни до Конституції у Верховну Раду", - йдеться в заяві.

Партія наголошує, що "в разі юридичного підтвердження намірів БЮТ здійснити конституційний переворот, партія знімає з себе відповідальність за дії сьогоднішнього складу уряду, оскільки входила до парламентської коаліції на абсолютно інших політичних засадах".

УНП "розцінює проект БЮТ та ПР про ліквідацію норми про виборність президента на прямих всенародних виборах як спробу узурпації влади, спрямовану на обмеження народного суверенітету...Саме під політичний проект так званої "широкої коаліції" БЮТ та Партії регіонів планується змінити Конституцію", – впевнені в партії.

УНП "не сумнівається в антиукраїнських цілях БЮТ, лідерка якої підписала ганебні для України газові угоди 19 січня, а також Партії регіонів, яка відверто декларує проросійські гасла".

Також, лідер цієї партії, депутат від НУ-НС Юрій Костенко закликає не допустити змін до Конституції, які можуть ініціювати Партія регіонів та БЮТ.

За його словами, УНП пропонує "4 кроки, якими можна зупинити неконституційні дії Партії регіонів та БЮТ".

Зокрема, це проведення всеукраїнського референдуму, "на якому поставити лише одне питання: чи погоджуються виборці віддати своє право обирати голову держави парламенту".

"Другий крок – це направити варіант конституційних змін у Венеціанську комісію, яка має дати висновок, чи відповідають зміни до Конституції демократичній практиці Європи", - сказав він.

"Третій крок - виведення фракції НУ-НС із тієї політичної ширми, за якою Тимошенко і Янукович хочуть зробити ці широкомасштабні політичні провокації", - зазначив депутат.

"Четвертий крок – ми будемо звертатися до людей, до єдиного джерела влади із тим, щоб народ захистив своє право жити в демократичній країні, а не в країні де всіма будуть керувати два мегаблоки", - сказав він.

Також, за словами депутата, одним з кроків, у випадку внесення до парламенту проекту змін до Конституції, буде заклик до депутатів всіх фракцій створити "праву опозицію".

Раніше, прес-служба УНП поширила проект заяви, згідно з якими пропонує НУ-НС "виступити в авангарді опору будь-яким спробам узурпації влади в державі й обмеженню народного суверенітету".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...